Lijmen

Bloemen lijmen

Dat deden we niet in de 80’s, toen ik een jonge, onschuldige en vers afgestudeerde bloembinder was. In mijn tijd moesten we alles op draad zetten, maar tegenwoordig is lijm het nieuwe draad. Ik moet er even aan wennen. Lijmen voelt als een kleuterschoolactiviteit in plaats van ambachtelijk bloembinden. Maar ik ontdek al snel dat de mogelijkheden geweldig zijn.

Inspiratie
Een opdracht tijdens de ADFA-opleiding is: maak een bloem van verschillende bloemen. Tijdens de voorbereiding vind ik de ‘Engineered hybrids’ van Andreas Verheijen. Waanzinnig, ik ben om. Zijn ontwerpen en kleurgebruik spreken me enorm aan. Ze zijn een beetje raar en prachtig gefotografeerd. Dat wil ik ook!!

pipo bloem

Mijn engineered hybrid
Ik neem de opdracht heel letterlijk en pluk bloemblaadjes van verschillende kleuren Gerbera en Iris, gebruik een knop van een Lelie en gebruik de stamper en meeldraden van een Gloriosa. Een halve limoen op een schroef dient als bloembodem en zo ontstaat mijn engineered hybrid: een echte pipo-de-clown-bloem. Ik word er blij en vrolijk van. Missie geslaagd.

Picture this
Meestal weet ik van tevoren wel hoe ik wil dat het er op de foto uitziet en nu helemaal. Ik neem m’n 105 mm (=nerd info) mee naar school om een goede scherpe close foto te maken. En het is maar goed dat ik dat direct heb gedaan, want de houdbaarheid van deze nieuwbouwbloem viel wat tegen… de blaadjes van de iris bleken niet geschikt voor deze techniek, ze hielden het nog geen 2 uur vol. 

 

Vragen, opmerkingen of een verzoeknummer?
Stuur me een bericht of bel even.